Utroskap – roten til all elendighet

Den italienske fotballen har knapt vært vakrere enn sist sesong, spesielt for oss som heier på Juventus. Canal+ gjorde sin del av jobben ved å sende rekordmange kamper live fra fotballandet.

Så skulle man tro at alt lå til rette for at undertegnede fulgte hvert et sekund og hvert et spark på ballen?

Neida, jeg hadde andre planer. Jeg hadde oppdaget syklingens verden. ikke mindre enn tre forskjellige magasiner dumper jevnlig ned i posten. Uttalige kilometer ble tilbakelagt med stadig dyrere sykler. Målet var Trondheim – Oslo i slutten av juni.

Først røk lunsjkampene på søndag. Deretter begynte 15.00 kampene på søndag å ryke. Trening på rulle. Trening på asfalt. Trening på skogsveier. Tilbake sto en forsmådd Calcio.

Juni kom. Etter 6 (av 55-56 mil) syklet en kamerat bak i min sykkel slik at jeg fikk en vridning i nakke. skuldre og rygg. Stiv og elendig måtte jeg la følgebil og lag bare fare. Timene og milene gikk, for det meste stående slik at jeg fikk strukket ut ryggen. Like før Lillehammer skjedde det igjen. En tjoms hadde mistet matpakken sin på asfalten – brød og banan. Uttalige biler hadde kjørt over dette slik at det ble en flat pannekake. Med litt regn oppå var det hele såpeglatt. Undertegnende gjord et fall Tour de France verdig og havnet i en stolpe. En funksjonær hjalp meg opp på sykkelen igjen og skubbet meg videre. Tre slangeskift og ett dekkskift senere var sykkelen igjenge, det samme kunne man ikke si om han oppå. Det hele endte på Eidsvoll, usle 6 mil fra Oslo. Uten følgebil satt jeg kledd i sommerklær tilpasset et Trondheim i 20 grader og ikke et grått og kaldt Østland. Skjelvingen var så stor at jeg ikke kom meg oppå sykkelen igjen.

Så sitter jeg her 14 dager etterpå med reseptlagt hostemedisin, penicilin og betennelsesdempenede tabeletter. Sykkelen står i garasjen, nyvasket men alene.

Trøsten er at snart er Serie A igang igjen. Coppa Italia og Europacupene. Denne høsten, denne vinteren og denne våren skal jeg se hvert et minutt, hvert et spark på ballen. Jeg har vært utro en gang, og dere har selv lest hvordan det gikk.

Send meg kosepleddet! 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg