Et av fotballens store håp – møt Dulwich Hamlet

Nordmenn elsker London. Nordmenn elsker engelsk fotball. Men er det nødvendig å å melde seg inn i en av toppklubbene for så å arbeide i ukesvis for å sikre seg en kampbillett til 70 pund?

Slett ikke. Møt Dulwich Hamlet, klubben som er kjerringa mot strømmen!

Du trenger nemlig ikke å blakke deg for å få se Dulwich spille på Champion Hill. For tiden kan du få en fullpris billett til 11 pund. Ikke så mye mer enn et par kopper med kaffe på Oxford Street med andre ord. 

Men det er ikke bare billettprisene som gjør at du bør besøke denne lille klubben med de rosablå trøyene. Dulwich har nemlig bestemt seg for å være en motvekt mot det meste som er galt i den moderne fotballverdenen. Kanskje er det også denne sosiale bevisstheten som gjør at Dulwich er bare ett av to lag som har over 1 000 tilskuere i snitt i Ishtmian League. Per i dag ligger Dulwich på 1 492 i snitt per kamp, bare hardtsatsende Billericay Town er i nærheten med sine 1 178. Og fanskaren er uten tvil voksende.

Hva er så forskjellen på Dulwich og mange andre klubber? 

The Hamlet syns for eksempel lite om at et bettingselskap fikk være sponsor for ligaen. De fleste hadde likevel tenkt at penger er penger og lat dem skli ned i en slunken klubbkasse. Men ikke Dulwich. De ga bort pengene til veldedighet i stedet. Dette er helt i ånden til supporterne til klubben, The Rabble, hvis motto er “Ordinary morality is for ordinary football clubs”. 

Klubben engasjerer seg i en rekke lokale og sosial saker. De støtter LGBT saken, de støtter lokale arbeidere i sin kamp for “living wage” og de støtter tiltak som matutdeling til de trengende. De har også markert seg som en klubb som setter likestilling høyt. Klubben og supporterne har også forstått potensialet til sosiale medier, og bruker dem for alt de er verdt. Gjerne med en kunstnerisk vri. De har endog sin egen Podcast, “Forward the Hamlet”. 

Likevel, alt er ikke bare rosenrødt i klubben selv om det finnes planer for å bygge ut en ny stadion hvorpå klubben skal gis over til supporterne. Dulwich driver med om lag 100 000 pund i negativt resultat, og er blant de klubbene som er truet av konkurs. Derfor arbeides det også i Dulwich hardt for å samle sammen nok penger til videre drift. The Hamlet har valgt å beholde spillere både med tanke på videre sportslig suksess, men også for  sikre at det har en inntekt. Pessimister har allerede begynt å diskutere hva som vil skje om klubben går over ende og må starte på nytt lenger ned i ligasystemet. Hittil er dette bare teoretisk prat, men situasjonen er ikke lystig for Dulwich heller økonomisk. Eierne av banen, som opprinnelig ønsket å bygge nye leiligheter i området, er heller ikke fornøyde – kommunen har nemlig stoppet de planene. Dette har forsuret samarbeidet mellom klubb og baneeier. Meadow Residential har kuttet støtten til klubben om den ikke gir politisk støtte for den planlagte utbyggingen. 

Et annet spenningsmoment i januar var om The Hamlet fikk beholde angriperen Reise Allassani. Den tidligere Crystal Palace spilleren ble fulgt tett av minst tre toppklubber, deriblant Norwich. Men 1. februar kom og Allassani var fortsatt en del av laget. En boost for lagets sjanser i toppen av tabellen det. Allassani har skåret 15 mål så langt og er lagets toppskårer. Selve laget ligger på andreplass på tabellen i Ishtmian Premier League (nivå 7), men Billericay ser ut til å sikre seg førsteplassen og opprykket rimelig enkelt.  

Så neste gang du er i London og får fotball abstinens, gå til London Bridge stasjon og ta toget til East Dulwich. Da har du Champion Hill en 5 minutter gåtur unna. Lykke til. 

Bilderesultat for dulwich hamlet

 

 

 

 

 

 

    1. Det går fortsatt rykter om at Rio Ferdinand la inn et tilbud om å kjøpe klubben i desember, men at tilbudet ble avvist.

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg