Windsor FC – med flagget på brystet

Hvordan fant du favorittlaget ditt? Muligens var det gjennom et familiemedlem som allerede hadde vært supporter i tredve år, det kunne være at laget vant akkurat den første kampen du såg, eller at en helt spesiell spiller gjorde deg interessert. Lokal tilhørighet kan også være en plausibel teori. Men forbausende mange valgte laget sitt utfra draktene. Utfra det siste punktet så er det rart at Windsor FC ikke har flere supportere, her snakker vi om å skille seg ut.

Bilderesultat for windsor fc shirt

Nå er nok ikke hatten og paraplyen en del av det ordinære utstyret, men draktene i seg selv er spektakulære. Bygd på Union-flagget så har de bare byttet ut fargene, og resultatet er….tja noe helt spesielt.

Likevel, det er mye mer som er interessant ved Windsor FC enn bare draktene. Laget er av nyere dato. Windsor FC dukket opp av askene etter at Windsor og Eton gikk dukken i 2011. Den nye formannen Kevin Stout mente man måtte lære av denne fadesen og tok bort hele lønningsbudsjettet til spillerne i klubben. Nå skulle klubben bygges opp på nye idealer. Og det måtte de, for uten pengene forsvant de fleste fra både støtteapparat og spillertropp. Grepet må sies å ha vært vellykket og Windsor har sakte, men sikkert, beveget seg oppover i systemt. Akkurat nå er klubben nummer ni i Hellenic Premier Division – nivå nummer 9 i ligasystemet. Enda bedre; de har også nådd kvartfinale i FA Vase cup som vi omtalte for noen dager siden. Dette er første gang klubben har kommet til kvartfinale i denne turneringen. Windsor har også en omfattende yngres avdeling. Der samarbeider de tett med Reading.

Windsor FC spiller sine hjemmekamper på Stag Meadow. Den har vistnok en kapasitet på 4 500, derav 450 sitteplasser. Du trenger ikke å bekymre deg for å få billett, vanligvis er det ikke så mye over 100 tilskuere til stede. Selve byen Windsor ligger i Berkshire og har litt over 32 000 innbyggere. Den er selvsagt mest kjent for Windsor Castle, et av den britiske kongefamiliens beskjedne residenser. For de som syns de kongelige ikke er så interessant, så finner du også Englands eneste Legoland i Windsor. Windsor ligger 3-4 mil fra London, og er lett tilgjengelig fra hovedstaden. Du må for all del ikke blande Windsor og Windsor FC med Old Windsor og Old Windsor FC selv om bare 3 kilometer skiller de to byene. Old Windsor FC spiller for øvrig i East Berks Premier Division. Noen mørke skyer er det også på horisonten til Windsor FC. De er nemlig midt i en disput om avtalen som regulerer deres bruk av stadion. Les mer og støtt klubben her.

For å avslutte det med draktene. De ble tiltenkt brukt i 2014, men de ble ikke benyttet før etter skottenes folkeavstemning viste flertall for å bli i unionen. Hadde de ikke gjort det, hadde selvfølgelig flagget blitt endret. For den som ønsker å kjøpe drakten, så virker den vanskelig å få tak i. Hvis du da ikke satser på en spillerkarriere i klubben.

 Kvartfinalene i FA Vase spilles lørdag 24. februar.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg