Hereford – mot strømmen

Jeg har i mange av bloggene mine fokusert på klubber som sliter tungt økonomisk. Men innemellom er det heldigvis flere lyspunkter, et av dem er Hereford FC.

Originale Hereford United FC gikk det ikke så bra med. De gikk under i 2014 etter at klubben ikke greidde å innfri sine skatteforpliktelser. Ut fra asken ble Hereford FC etablert 22. desember 2014. Etter opprykket i fjor er klubben oppe på det syvende nivået i ligasystemt, nærmere bestemt Southern Football League. Hereford leder serien med så mye at det skal et jordskjelv til for at de ikke får et nytt opprykk på direkten. I neste sesong blir de da å finne i National league South. Som forrige Hereford spilles kampene på Edgar Street med en kapasitet på knappe 5 000. Den var rimelig full da Hereford møtte Uwe Röslers klubb Fleetwood i omkamp i FA cupens andre runde i desember 2017. Denne sesongen er snittet i serien på 2 411 tilskuere, noe som er veldig høyt på dette nivået.

Økonomien er som sagt bedre nå, og investorer som ikke ønsket å gå inn i den gamle gjeldstyngede klubben valgte å gå inn i nye Hereford FC. Finansåret i klubben går fra mai til mai. I 2017 ble resultatet et overskudd på £ 5 709 av en omsetning på 711 686. Året før ble overskuddet hele £ 21 127, men da var klubben i finale i FA Vase.

Lønningene til sportslig ledelse og spillere har økt fra £ 202 968 til £ 256 718. Dette tallet inkluderer også signing on fee utgifter og bonuser gitt i forhold til blant annet opprykket.

Så gjenstår det å se om nye Hereford kan fortsette å sette tærng etter næring.

 

Bilderesultat for hereford fc

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg