We are going up! Taunton sikret opprykk

Bilderesultat for taunton fc

Vi skriver bare tidlig april, men de første klubbene er allerede klare for opprykk. Taunton sikret opprykk til Southern Premier, nivå 7 i ligapyramiden, allerede i påska med å slå Kidlington 3-2 hjemme foran 555 elleville hjemmesupportere.

Det så lenge ut til at det skulle bli poengtap for Taunton i denne kampen, men mål i det 81. og 86. minutt snudde kampen til 3-2 for hjemmelaget. Uansett så var det liten fare for at opprykket skulle gå dukken, Taunton hadde ytterligere 7 (!) matchballer. Med 25 seire, 9 uavgjort og kun 1 tap ligger de 14 poeng foran Salisbury på andreplass (den andre opprykksplassen) og 22 foran Bristol Manor på tredjeplass. Klubben har nå 28 kamper uten tap i serien.

Taunton Town Football Club, også kjent som The Peacocks, ble etablert i 1947 og er inne i sitt 71 år som klubb. De spiller sine hjemmekamper på Wordsworth Drive som har en teoretisk kapasitet på 2 500 tilskuere. Snittet inneværende sesong er på 415 tilskuere, bare Salisbury har flere i samme avdeling. Dette hadde holdt til å bli niende mest besøkte klubben i etasjen over også, selv om det er langt opp til Herefords 2 451. De flyttet inn på Wordsworth Drive i 1953 og har eid banen siden 1970-tallet. Stadion går også under navnet The Viridor Stadium, kalt opp etter avfallshåndteringsselskapet som sponser klubben.

Toppskårer for klubben er Dan Sullivan med 18 mål. Sullivan startet i ungdomsavdelingen i Torquay før han spilte for noen mindre klubber på seniornivå. Han kom til klubben i 2017.

Somerset-klubben levde en anonym tilværelse de første tiårene, men på 1970-tallet begynte klubben vandringen oppover i seriesystemet. Klubbens hittil største prestasjon kom i 2001 da de vant FA Vase cup. Opprykket til Southern Premier er historisk for klubben, som aldri har spilt på dette nivået tidligere.

 

 

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg