Macclesfield med et langt steg i retning opprykk

File:Macclesfield Town FC.svg

Ebbsfleet – Macclesfield 2-2

AFC Fylde – Sutton United 2-1

Det er neppe mye negler igjen på fingrene til Macclesfieldsupporterne etter denne helga. Det såg veldig bra ut for Macclesfield etter at de gikk opp til 0-2 borte mot Ebbsfleet etter mål fra Blissett og Marsh. Men så slo nervene inn. I det 70. minutt reduserte Kedwell på straffe, så ble målskårer Blissett utvist i det 73. Det ble virkelig helsvart da Rance utlignet for hjemmelaget 12 minutter før slutt foran de 1501 frammøtte på Stonebridge Road.

Dermed kunne Sutton redusere avstanden opp til Macclesfield da de besøkte AFC Fylde på Mill Farm. Etter 20 minutter ga Tommy Wright bortelaget ledelsen. På det tidspunktet var avstanden opp til førsteplassen på 7 poeng med en kamp mindre spilt for Sutton. Men på slutten raknet det fullstendig. Jonny Smith og Rowe snudde det for Fylde i det 77. og 80. minutt. Dermed er avstanden plutselig 10 poeng, men fortsatt med en kamp mindre spilt.

Macclesfield har 4 kamper igjen av sesongen, mens Sutton har 5. To-tre lag til er også med i kampen om den direkte opprykksplassen. Den største utfordreren er nok nå Tranmere som ligger 12 poeng bak, men som har to hengekamper. Teoretisk sett kan da avstanden til Macclesfield være nede i 6 poeng når hengekampene er spilt.

Men Macclesfield har dette i egne hender. I de fire siste kampene skal de møte Boreham Wood (B), Leyton Orient (H), Eastleigh (B) og til slutt Dagenham & Redbridge hjemme på The Moss Rose. Boreham Wood kjemper om en play off plass, og vil bli tøffe å møte. Leyton Orient ligger i en form for ingenmannsland midt på tabellen. Det samme gjør Eastleigh og Dagenham & Redbridge. De er henholdsvis nummer 12., 13. og 11 på tabellen. Ingen lette kamper igjen, men absolutt mulighet for å ta de 7 poengene de matematisk trenger for å være sikre på å rykke direkte opp.

Å rykke opp fra National League er alt annet enn enkelt. Macclesfield rykket ned i det som den gang var Conference Premier i 2012. The Silkmen har imidlertid en fantastisk mulighet til å rykke opp denne sesongen – så får vi se om nervene holder og om Chesire for et nytt lag i Football League fra høsten av.

Kampen om den siste opprykksplassen via play off er fortsatt vid åpen.

 

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg