Dyp krise i Ebbsfleet United

Gravesend and Northfleet F.C. logo

Ebbsfleet gjennomførte en veldig god 2017/18 sesong, og kjempet seg helt fram til en play off plass for å få spille i Football League. Sterkt av et lag som sesongen før spilte i National League South.

Denne sesongen har det ikke gått på skinner verken på eller utenfor banen. Klubben ligger for tiden på en 17. plass etter å ha spilt seg til bare 4 poeng på de 5 siste kampene.  Enda verre er det utenfor banen. Spillerne har fått utbetalt lønnen sin forsinket i 7 av de siste 10 månedene, og nå forlater flere klubben. Midtbanespilleren Jack Powell er en av de som allerede er borte, han gikk til Kent-rivalene Maidstone. Også trenerne Steve Gritt og David Jupp forlot klubben denne uka. Det er imidlertid forventet at manager Daryl McMahon forblir i klubben, selv om at han fortviler over å miste sine to medhjelpere.  

Det er det kuwaitiske investeringsselskapet KEH Sports Ltd som har eid klubben de siste fem årene. De overtok klubben fra supporterne. Den gangen lovde de tunge investeringer i klubben. Deleier Abdulla al-Humaidi forteller til Kent Online at de nå ønsker å omstrukturere klubben og gjøre den mer bærekraftig økonomisk. Med andre ord blir det neppe aktuelt å spytte inn noen flere penger fra eierne, klubben skal drive for de pengene den selv genererer. Samtidig forsikrer han at eierne fortsatt ønsker å være i klubben også i framtiden. 

Klubben neste kamp er i FA-cupen mot Worthing, som spiller to divisjoner under United. Avansement der er en av mulighetene klubben har til å styrke økonomien sin. 

 

 

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg