Virtus Entella – hvor skal de spille?

ACD Virtus Entella logo.png

 

For dere som har fulgt italiensk fotball, så vet dere at kaos aldri er veldig langt unna. Akkurat nå er Virtus Entella en av klubbene som opplever å stå midt oppe i et slikt kaos.

Virtus Entella kommer fra den lille byen Chiavari som ligger innenfor Genova sine grenser. Byen har 28 000 innbyggere og er dermed omtrent på størrelse med for eksempel Molde her i Norge. Byen ligger ved elven Entella, derav navnet på fotballaget. 

I begynnelsen var den italienske fotballen mye inspirert av England og engelskmenn. Klubben fikk da også navnet Foot Ball (!) Club Entella når den ble stiftet i 1914. Den opprinnelige fot ball klubben gikk konkurs i 2001, men ble reetablert under nytt navn. I 2010 fikk den dagens navn Virtus Entella. Da laget rykket opp til Serie B i 2014 så var det første gang laget spilte på dette nivået. Der ble de værende til i våres, men rykket da ned.

Men her starter kaoset….

Virtus Entella ble nemlig best av lagene som rykket ned ved sesongens slutt. Og da trioen Avellino, Bari og Cesena gikk konkurs og ble nektet videre spill i dvisjonen, trodde alle i Chiavari at dette betydde fortsatt Serie B spill for byens stolthet. Dette skjedde, legg merke til det, allerede i juli. Lenge før seriestart. Så kom sjokknyheten, Serie B skulle spilles med kun 19 lag denne sesongen. Senere fikk Cesena også en straff på -15 poeng for sist sesong, noe som gjør at Virtus Entella ikke lenger er på nedrykkingsplass. De romerske guder forstår kanskje hvorfor, all den tid at Cesena uansett må restarte i Serie D.

Så Virtus Entella måtte ned i Serie C. Der har de så langt spilt 1 kamp, en 1-3 seier mot Gozzano. Deretter har alle lagets kamper blitt avlyst, og slik blir det til at man har løst i hvilken divisjon de ulike lagene skal spille. De fleste andre klubbene i Serie C har nå spilt 6-7 kamper.

Det er for øvrig ikke bare Virtus Entella som ønsker en av de ledige plassene, ytterligere 5 lag føler at de er rettmessig eier av en Serie B plass.

Nå er situasjonen i en limbo der ingen tar noen avgjørelser. Hjemmesidene til klubben er sist oppdatert 19. oktober, og der slår de fast at ingenting er avgjort enda. Altså en måned etter seriestart.

Virtus Entella spillerne trener som vanlig, men får ikke spille hverken i Serie B eller C. Kaoset fortsetter. 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg