Drømmen om publikumsbruset

 

 

Licensed from: Pexels pixabay.com

Vi ser her på publikumsoppmøtet så langt denne sesongen i de fire øverste divisjonene i Non League, dvs de fra 5. til 8. nivå i ligapyramiden. 

Vi starter som det hør og bør øverst. Der troner Wrexham. Hittil denne sesongen har klubben hatt en vekst på 5% og har nå småpene 4873 tilskuere i snitt. Det ville ha vært det niende beste snittet i Eliteserien om Wrexham fikk lov å spille der. Samtidig er det ikke så mye mer enn Fredrikstads sine drøye 4300 i den norske Post Nord Ligaen.  Dermed må Chesterfield se seg passert både av omtalte Wrexham og av Leyton Orient. Chesterfield hadde 5354 sist sesong, men har nå falt til 4573 (-14,6%).

Vi skal ikke bevege oss langt nedover listen før vi finner de første lagene fra National League North. Stockport County (nummer 5), York (nummer 7) og Hereford (nummer 8) er alle solide publikumslag på dette nivået – selv om alle tre har hatt en nedgang så langt denne sesongen. County ligger til og med over høytflyvende Salford City, selv om de har en økning på over 60 prosent (!) etter opprykket til National League. 

Først på 14. plass finner vi det første laget fra National League South, nemlig Torquay United. Deres snitt på 1747 er forbausende stabilt i forhold til fjorårets 1731. 

Så lar vi fingrene løpe nedover langs kolonnene til vi finner nummer 27, South Shields. De har flest tilskuere på nivå tre med 1363 i snitt. Selv med en nedgang så ligger de godt over de argeste publikumsrivalene Scarborough Atletic, Weymouth (beste i South) og Worthing. 

Bromsgrove Sporting FC såg dagens lys så sent som i 2009, men The Rouslers har virkelig fått publikum med seg i Worcestershire. I fjor hadde de et snitt på 777 (nummer 49 i Non league pyramiden) når de vant Midland League Premier. Nå har de økt dette ytterligere til 812, noe som holder til en 47. plass. Sporting er drevet av supporterne og har hatt rekordbesøk på alle nivåene de har spilt på.

Ser vi på de dårligste lagene så finner vi Molesey på 296. og siste plass. Bostik League Division 1 Central klubben har hatt 48 personer til stede i snitt, en nedgang fra 59 sist sesong. Det er ikke så veldig bra for en by på om lag 20 000 innbyggere – selv om du ligger nært London og alle klubbene der. FC Romania som hadde sisteplassen i fjor har økt fra 36 til 66 og er helt oppe på 294 plass. 

Størst prosentvis framgang har Essex laget Basildon United FC med over 134. De rykket opp fra Essex senior League sist sesong, og har økt fra 83 til 195 i snitt. Det er småpent for The Bees. 

Størst nedgang målt i prosent er Truro City med 64,61 prosent, fra 469 i snitt til 169. Det har en god forklaring, som du kan lese mer om her. 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg